chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Hartman zonnepanelen installatie

Zonnepanelen

Wil jij graag geld besparen op je energierekening? Transparant en eerlijk advies? Voorbereid zijn op de toekomst? Dan zijn zonnepanelen bij Hartman dé oplossing. Zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst. Hoeveel energie je kunt besparen, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij vertellen je hier graag meer over!

De werking van een zonnepaneel

Met zonnepanelen bespaar je op jouw energierekening, maar hoe werken zonnepanelen? Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen kunnen lichtdeeltjes uit zonnestraling absorberen. Deze deeltjes bewegen tussen de verschillende lagen in een zonnepaneel, waardoor elektrische spanning ontstaat. Dit levert zonne-energie op, wat middels een omvormer wordt omgezet van gelijkstroom naar naar wisselstroom, de wisselstroom wordt vervolgens doorgezet naar de meterkast.

Zonnepanelen bieden veel financiële en duurzame voordelen.

Hartman installeert zonnepanelen thuis

Zonnepanelen zijn een investering in de toekomst

Zonnepanelen bieden veel financiële en duurzame voordelen. Allereerst bespaar je op energiekosten. Er wordt bij de opwekking geen CO₂ uitgestoten en de opgewekte stroom is groen. De energie is namelijk afkomstig van natuurlijke bronnen.

Zonnepanelen zijn niet alleen een goede investering voor de portemonnee. Wanneer je zonnepanelen op jouw dak laat installeren, verhoog je namelijk de waarde van je woning. Daarnaast zit er momenteel 0% BTW op zonnepanelen. Dubbele winst dus!

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Welk soort zonnepanelen op jouw dak past, hangt af van een aantal factoren. Zonnepanelen worden zowel op een plat dak als schuin dak geïnstalleerd. Daarnaast kunnen de panelen op de grond geplaatst worden. Tegenwoordig zijn zonnepanelen dusdanig doorontwikkeld dat er voor elk huis een oplossing is. Wij adviseren je daarom graag.

Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij de oplossing die het beste bij jouw werk- of leefklimaat past.

Werken bij Hartman

Het zonnetje in huis?

Kom je er toch niet helemaal uit? Of ben je benieuwd hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken? Hartman gaat graag hard aan de slag voor jou! Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Zonnepanelen. De veelgestelde vragen.

Kunnen zonnepanelen op een plat dak?

Dat kan zeker! We plaatsen de zonnepanelen dan met een hoek van 10 tot 30 graden. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen op elkaar mogen staan. Schaduw van rijen onderling heeft een negatieve werking op de opbrengst. Wij plaatsen de zonnepanelen uiteraard zo gunstig mogelijk.

Moeten zonnepanelen onderhouden worden?

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Doordat de zonnepanelen net als het dak schuin aflopen, spoelt de regen het meeste vuil er af. Toch helpt onderhoud bij het verlengen van de levensduur. Benieuwd wat wij kunnen betekenen in het onderhoud van jouw zonnepanelen? Neem contact op.

Hoe werken zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Natuurlijk staat de zon de winterdag lager en is er minder zon. De totale opwekking van energie zal in de wintermaanden daarom altijd lager zijn dan in de lente en zomer, maar levert het wel degelijk wat op.

Hoe zit het met de salderingsregeling?

Huishoudens krijgen momenteel een vergoeding voor elektriciteit die ze niet kunnen salderen. Het kabinet wil de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 afbouwen. Meer over deze regelgeving lees je op de Rijksoverheid. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een thuisbatterij.

Zonnepanelen installeren

Hartman is dé partner voor de gehele installatie van jouw woning. Wij adviseren, installeren en onderhouden jouw zonnepanelen. Wanneer er een passende oplossing is gevonden voor je situatie, gaan wij aan de slag met de installatie. Met de kennis en kunde van de modernste technieken installeert Hartman professioneel en deskundig met oog voor ieder detail.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.