chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu

Zonnepanelen

Je eigen energie duurzaam opwekken? Dat kan met zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een investering in de toekomst. De energiekosten dalen; dat is goed voor de portemonnee. Daarnaast levert het duurzame groene energie op. Goed voor het milieu dus. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over zonnepanelen.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen worden meestal op daken geïnstalleerd. Simpel gezegd zet een zonnepaneel zonlicht om in elektriciteit. Het zonnepaneel bevat heel veel kleine zonnecellen. Een zonnecel bestaat uit een aantal laagjes halfgeleidend materiaal. Tussen deze laagjes ontstaat een spanningsverschil door het schijnen van de zon. Ook wel het fotovoltaïsch effect genoemd. Dit levert energie op, wat middels een omvormer wordt doorgezet naar de meterkast.

Zonnepanelen bieden veel financiële en duurzame voordelen.

Zonnepanelen zijn een investering in de toekomst

Zonnepanelen bieden veel financiële en duurzame voordelen. Allereerst bespaar je op energiekosten. Daarnaast is de door de zonnepanelen opgewekte energie groen. Er wordt bij de opwekking namelijk geen CO2 uitgestoten. De CO2 uitstoot van de installateurs wordt ook beperkt, omdat zonnepanelen onderhoudsarm zijn. Zonnepanelen hoeven namelijk maar één maal per jaar onderhouden te worden. Zonnepanelen zijn niet alleen een goede investering voor de portemonnee vanwege de besparing op de energiekosten. Wanneer je zonnepanelen op jouw dak laat installeren, verhoog je namelijk ook de waarde van je woning. Dubbele winst dus! Daarnaast kun je de btw terugvragen bij de belastingdienst.

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Welk soort zonnepanelen past bij jouw situatie, hangt af van een aantal factoren. Tegenwoordig zijn de zonnepanelen dusdanig doorontwikkeld dat voor elk huis een oplossing te vinden is. Wij adviseren je daarom graag. Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij de oplossing die het best bij jouw werk- of leefklimaat past.

Zonnepanelen installeren

Hartman is dé partner voor de gehele installatie van jouw woning. Wij adviseren, installeren en onderhouden jouw zonnepanelen. Wanneer er een passende oplossing is gevonden voor je situatie, gaan wij aan de slag met de installatie. Met de kennis en kunde van de modernste technieken installeert Hartman professioneel en deskundig met oog voor ieder detail.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman