chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Werken bij Hartman

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke installatie om jouw woning te verwarmen en te voorzien van warm water. Een warmtepomp is energiezuinig en verhoogt daarmee het energielabel van jouw woning. Daarnaast is een warmtepomp goed voor de portemonnee omdat het verbruik drastisch lager is dan bij een cv-ketel.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt voor stromend warm water en een lekker warm huis. En dan op een duurzame manier! De warmtepomp maakt gebruik van de warmte in de buitenlucht, de bodem of een andere bron. Een warmtepomp bestaat dan ook uit een buiten- en een binnenunit. De buitenunit gebruikt de warmte en verplaatst het naar de binnenunit, beter bekend als de warmtepomp. Hier wordt de warmte nog verder verwarmd. Deze warmte is vervolgens weer te gebruiken voor het stromende warme water en de verwarming van je huis. In veel gevallen werkt de warmtepomp samen met de huidige cv-ketel. Dat wordt ook wel een hybride systeem genoemd. De cv-ketel wordt dan alleen ingezet voor het stromende warme water. Daarnaast kan de cv-ketel de warmtepomp helpen op de hele koude dagen.

CV-ketel Hartman

Waarom een warmtepomp?

De warmtepomp is goed voor het milieu. Het systeem bespaard namelijk op het gasverbruik. Deze besparing kan ook een verbetering van het energielabel opleveren, wat kan resulteren in een waardeverhoging van jouw woning. Besparing van het gasverbruik is ook goed voor je energierekening. Dankzij het reduceren van het gasverbruik daalt de energierekening. Duurzaam en goed voor de portemonnee; dat is pas win-win! Ten slotte is er nog de mogelijkheid om aanspraak te maken op een van de verschillende subsidieregelingen. Zo heb je de investering nog sneller terugverdiend.

Welke type warmtepomp past bij jouw situatie?

Welke warmtepomp bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren. Wij adviseren je daarom graag. Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij je de oplossing die het best bij jouw werk- of leefklimaat past.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.

Klaas Hartman