chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Hartman airco installatie

Verduurzamen woning

Verduurzamen woning: Er zijn meerdere redenen om je eigen woning te verduurzamen. De belangrijkste reden om dit te doen, is dat je op deze manier een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Wist je dat de woningen in Nederland verantwoordelijk zijn voor ongeveer 10% van de totale CO2-uitstoot? Door het verduurzamen van je woning kun je dus een positieve impact op het milieu hebben.

Je woning verduurzamen

Een andere reden om je woning te gaan verduurzamen is om geld te besparen op je energiekosten. Door je woning duurzaam te verwarmen, beter te isoleren en te voorzien van zonnepanelen kan je behoorlijk besparen op de energiekosten.

En nog een reden om je woning te verduurzamen is dat het wooncomfort in de meeste gevallen verbeterd wordt. Door je woning goed te isoleren en bijvoorbeeld gebruik te maken van een aircosysteem dat zowel kan verwarmen als koelen, zal het in je woning warmer zijn in de winter en koeler in de zomer.

Wil jij je woning verduurzamen? En wil jij weten wat de beste en de slimste investeringen hiervoor zijn? Op deze pagina lichten wij een aantal mogelijkheden uit hoe je je woning kunt verduurzamen.

verduurzamen-woning

Kosten verduurzamen woning

Het verduurzamen van je woning vraagt wel om een investering, maar door je woning te verduurzamen gaan de kosten van energie omlaag. Een aantal van deze inversteringen kun je op redelijke termijn terugverdienen, de andere inverstering heeft een langere terugverdientijd.

Daarnaast verhoogt de woningwaarde na het verduurzamen van je huis. En wil jij je woning ooit verkopen? Dan is een energiezuiniger en duurzamer huis natuurlijk een stuk aantrekkelijker voor een potentiële koper.

Met andere woorden, we praten eerder over een investering dan over kosten. Dit omdat het grootste deel van de kosten die gemaakt worden om je woning te verduurzamen, terugverdiend worden.

Hoe kan ik mijn woning verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen. Onderstaand de meest voorkomende en de meest gekozen manieren.

 • Zonnepanelen laten plaatsen
 • Duurzaam verwarmen
 • Woning beter isoleren
 • Installeren van waterbesparende kranen en douchekop
 • Oude apparaten vervangen door energiezuinige apparaten
  (bijvoorbeeld de cv ketel of de mechanische ventilatie)

 

Als jij je woning wil gaan verduurzamen, is het belangrijk om je goed te laten informeren wat de beste opties zijn voor jouw woning. Laat bijvoorbeeld een energie audit uitvoeren om inzicht te krijgen in energieprestaties van jouw woning. Kijk daarnaast of er bijvoorbeeld mogelijkheden zijn voor subsidies of speciale leningen voor het verduurzamen van je woning.

Heb je vragen over het verduurzamen van je woning? De specialisten van Hartman Installatie staan voor je klaar. Neem gerust eens, geheel vrijblijvend, contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hartman adviseert, installeert en onderhoudt.

airco-onderhoud-ijsselmuiden

Zonnepanelen laten plaatsen

In 2022 lagen er op maar liefst 2.1 miljoen woningen al zonnepanelen. Dat aantal ligt vandaag de dag natuurlijk een stuk hoger. Je kan geen straat in rijden of je ziet de zonnepanelen al liggen op meerdere woningen.

De reden dat we zoveel zonnepanelen zien is erg goed te verklaren. Zonnepanelen zijn namelijk een erg goede investering, omdat zonnepanelen een relatief korte terugverdientijd hebben. Daarnaast verhoogt de woningwaarde vrijwel automatisch met de prijs van de zonnepanelen na plaatsing. Dit maakt zonnepanelen een slimme investering waarmee je ook nog eens bijdraagt aan een beter klimaat.

Hartman Installatie heeft zijn eigen zonnepanelen-installateurs in dienst die de eventuele montage buitenshuis en de installatie binnenshuis goed, vakkundig en professioneel kunnen uitvoeren. Daarnaast leveren wij uiteraard uitsluitend zonnepanelen en de omvormer van de hoogste kwaliteit.

Wil je niet direct je complete woning laten verduurzamen, maar eerst alleen zonnepanelen laten installeren? Dan is dit uiteraard mogelijk. Heb je vragen over onze zonnepanelen, de installatie hiervan of wil je misschien een offerte opvragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Warmtepomp of hybride ketel

Als jij je huis duurzaam wilt verwarmen, dan kan je onder andere kiezen voor een warmtepomp of een hybride ketel. Wat de beste keuze is voor jouw woning is onder andere afhankelijk van de isolatiewaarde van de woning en de woonoppervlakte van de woning.

Een warmtepomp is een duurzamer alternatief voor de cv-ketel. Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van hernieuwbare energie. Bij de meeste warmtepompen voor particulieren is dit overigens lucht. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie is er een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast werken warmtepompen zeer efficiënt, wat uiteraard ook weer energie bespaart.

Een hybride ketel is een combinatie tussen een cv-ketel en een warmtepomp. Het verwarmen wordt grotendeels gedaan door de warmtepomp maar mocht het te koud worden of mocht de warmtepomp niet voldoende piekcapaciteit kunnen leveren, springt de cv-ketel bij.

Ben je op zoek naar een duurzame en efficiënte manier om je woning te verwarmen, maar wil je nog niet direct je complete woning verduurzamen dan kunnen wij uiteraard ook alleen een warmtepomp installeren of een hybride cv-ketel installeren.

Heb je vragen, wil je meer informatie over deze duurzame manieren om je huis te verwarmen of wil je misschien direct wel een offerte aanvragen? Neem dan gerust even contact op met de specialisten van Hartman Installatie.

airco-installatie-ijsselmuiden

Airco laten installeren

Een airco kan zorgen voor koele lucht. Maar wist je dat je met een moderne airco ook kunt verwarmen? Zo kun je met een airco in de zomer je huis verkoelen en in de winter je huis verwarmen. Een airco kan je dus helpen om je huis comfortabeler te maken, ongeacht de temperatuur.

Daarnaast zijn moderne airco’s erg efficiënt en kunnen je hierdoor helpen te besparen op je energiekosten. Vooral als je dit doet in combinatie met zonnepanelen en een goed geïsoleerde woning.

Uiteraard heeft het installeren van een airco in je huis positieve invloed op je woningwaarde.

Woning beter isoleren

Iets wat wij zelf in mindere mate doen bij Harman Installatie, maar iets waar wij jou natuurlijk in kunnen adviseren als jij je woning wilt verduurzamen is woning isolatie. Wil jij je woning gaan verduurzamen en wil jij hierbij je woning ook beter gaan isoleren, dan zijn er verschillende soorten woningisolatie waar je naar kunt kijken.

Zo zijn er onder andere:

 • spouwmuurisolatie
 • dakisolatie
 • vloerisolatie
 • isolatie ramen en deuren
 • leidingisolatie

 

Het laatstgenoemde leidingisolatie is iets wat wij bij Hartman Installatie altijd meenemen als wij zelf een installatie plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het isoleren van verwarmingsleidingen om zo min mogelijk warmte te laten ontsnappen op plaatsen waar dit niet gewenst is.

Voor alle overige soorten woningisolatie werken wij vrijwel altijd samen met partners. Op deze manier kunnen wij als Hartman Installatie jou als klant volledig bedienen en ontzorgen bij het verduurzamen van jouw woning.

woning-verduurzamen

Mechanische ventilatie vervangen of laten installeren

Moderne mechanische ventilatiesystemen gaan veel efficiënter met hun stroom om dan oudere systemen. Ook hebben de nieuwe mechanische ventilatiesystemen vaak een hogere capaciteit.

Daarnaast kan een goede mechanische ventilatie je helpen om je huis comfortabeler te maken. Het helpt om de luchtvochtigheid te reguleren, wat meer warmte in je huis creëert.

Dus stroom besparen door middel van een nieuw energiezuinig apparaat en besparen op de stookkosten omdat de mechanische ventilatie helpt om de luchtvochtigheid te reguleren win-win!

Verduurzamen woning advies?

Onderstaand nog even de belangrijkste voordelen van het verduurzamen van je woning:

 • Positieve impact op het milieu
 • Besparen op energiekosten
 • Woningwaarde wordt verhoogt
 • Wooncomfort wordt verbeterd

 

Zit je er over na te denken om de je woning te verduurzamen? Dan kun je zelf onderzoek doen naar de mogelijkheden, maar de experts van Hartman Installatie helpen je hier graag in mee.

Samen kijken we naar de slimste investeringen voor jouw woning en kunnen, wij van Hartman Installatie, desgewenst meekijken of hier speciale leningen of subsidies voor beschikbaar zijn.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.