chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Hartman installatie

Duurzaamheid

Duurzaamheid is goed voor milieu en vaak ook voor jouw portemonnee. Duurzame energie concepten zijn constant in ontwikkeling. Er wordt vaak gedacht dat verduurzamen duur is en veel moeite kost. Maar in de praktijk is dit zeker niet altijd het geval. Bij Hartman Installatie regelen wij alles voor jou, van A tot Z. En daarnaast is het op lange termijn juist goed voor de portemonnee. Waar vroeger het stromend water in jouw woning verwarmd werd door een boiler of een geiser, is dat tegenwoordig vooral een CV- of HR-ketel. Echter zullen deze installaties in de toekomst ook vervangen worden door duurzamere alternatieven zoals (hybride) warmtepompen.

Duurzame energie

Het gebruik van fossiele brandstoffen is niet milieuvriendelijk. Er moet dus wat veranderen. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Die energietransitie begint simpelweg bij jouw thuis. Er zijn talloze oplossingen om duurzamer met jouw energieverbruik om te gaan. Zo kun je het energieverbruik verminderen door te letten op kleine aanpassingen zoals de televisie niet op stand-by te laten staan. Ook kun je er voor kiezen om niet te besparen op het energieverbruik maar juist milieuvriendelijk en dus duurzamer energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp of aan zonnepanelen.

Duurzaamheid is goed voor milieu en vaak ook voor jouw portemonnee.

Duurzaam investeren

De energietransitie is in volle gang. Zo is het per 1 februari 2022 verplicht om bij een ingrijpende verbouwing jouw huis te verduurzamen. Daarnaast is het verduurzamen van jouw huis goed voor de portemonnee. Dat ga je namelijk terugzien in de energierekening. Investeren in duurzame energieoplossingen levert je in veel gevallen dus juist geld op. Zo bespaar je met een zonneboiler, een warmtepomp of met zonnepanelen op jouw energierekening. 

Voor duurzame investeringen zijn vaak ook financieringsmogelijkheden beschikbaar om deze investeringen (voor een deel) te bekostigen. Zo kun je een energiebespaarlening of een regionale duurzaamheidslening afsluiten. Ook kan de investering in de hypotheek meegefinancierd worden. Ook kun je in sommige gevallen aanspraak maken op de  ‘Investeringssubsidie duurzame energie’ welke door de overheid beschikbaar is gesteld. 

Per 1 februari 2022 is het verplicht om bij een ingrijpende verbouwing jouw huis te verduurzamen.

Advies over verduurzaming

Duurzame oplossingen voor jouw woning zijn er in vele soorten en maten. Wij adviseren je daarom graag. Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij jou de oplossing die het best bij jouw leefklimaat past. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.