chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Boiler Hartman

Boiler

Een boiler is geschikt wanneer je geen cv-ketel hebt, maar wel verwarmd water wilt. Een boiler heeft een voorraadvat waarin warm water wordt opgeslagen en op een constante temperatuur wordt gehouden. Met een boiler van Hartman Installatie ben je daarom altijd voorzien van warm water. Zodra je de warmwaterkraan opent, stroomt er onmiddellijk warm tapwater uit. Het kan voorkomen dat je meer warm water gebruikt dan de capaciteit van de boiler aan kan. Wij adviseren jou daarom graag welke variant het beste bij jouw situatie past.

Soorten boilers

Er zijn een aantal soorten boilers verkrijgbaar. Elk met eigen voor- en nadelen. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende boilers bij Hartman Installatie:

Elektrische boiler

De elektrische boiler is het bekendst. De elektrische boiler verwarmt het water met een elektrisch verwarmingselement.

Zonneboiler

Een zonneboiler is de meest duurzame soort. De zonneboiler maakt namelijk gebruik van zonnecollectoren. De gewonnen energie wordt gebruikt om de boiler te verwarmen. Er wordt daarom geen gas of elektriciteit gebruikt. Daarnaast zijn er voor zonneboilers vaak diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar.

Onderhoud van de boiler

Om er voor te zorgen dat reparaties en storingen zoveel mogelijk voorkomen worden, is het van belang dat de boiler periodiek onderhouden wordt. Door regelmatig onderhoud aan de boiler te plegen, wordt de efficiëntie van het gasverbruik verhoogt. Ook goed voor de portemonnee dus.

Elektrische boilers zijn onderhoudsvrij. Zonneboilers dienen wel onderhouden te worden. Hartman is de specialist in boileronderhoud.

De voordelen van een boiler:

  • Comfort en gemak.
  • Snel en voldoende warm water.
  • Op meerdere plaatsen direct warm water tappen.
  • Volumes van 120 liter tot 10 liter beschikbaar.

Boiler advies

Altijd direct warm water in jouw woning? Met een elektrische boiler ben je direct voorzien van een enorme hoeveelheid warm water, afgestemd op jouw wensen. Hartman Installatie adviseert je graag bij de aanschaf van een boiler. Jouw wensen met betrekking tot het gemiddelde verbruik per dag staan centraal bij ons advies.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.