chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Hartman airco installatie

Airco

Een airco zorgt voor de gewenste temperatuur van een ruimte in huis. Zo kan een airco snel zorgen voor aangename verkoeling tijdens die warme zomerdagen. Sommige airco’s kunnen ook verwarmen. Erg duurzaam, want de cv-ketel hoeft hiervoor geen inspanning te leveren. Dat scheelt dus gasverbruik. Daarnaast kunnen sommige modellen de ruimte ontvochtigen en stofdeeltjes uit de lucht filteren.

Hoe werkt een airco?

Een airco is een veel gekozen oplossing voor het verkoelen van een ruimte. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Een airco bestaat minimaal uit twee verschillende units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit is logischerwijs binnen in de ruimte bevestigd en de buitenunit in de buitenlucht. De buitenunit onttrekt warme lucht uit de te koelen ruimte en voert deze af naar buiten. Een airco produceert dus geen koude lucht, maar onttrekt enkel de warmte uit de lucht. Maar waarom voel je dan een koude luchtstroom uit de airco komen? De binnen- en buitenunit zijn met elkaar verbonden middels een buizensysteem. In dit buizensysteem zit een koudemiddel. Dit vloeibare middel zorgt ervoor dat de overtollige warmte of koelte wordt vervoerd door het buizensysteem, om het te laten verdampen en zo de warmte weg te nemen. De binnenunit blaast vervolgens de gekoelde lucht weer terug te ruimte in.

Welke airco bij uw situatie past hangt af van een aantal factoren. Wij adviseren u daarom graag.

Welke airco heb ik nodig?

Welke airco bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren. Wij adviseren jou daarom graag. Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij jou de oplossing die het best past bij jouw werk- of leefklimaat, ook wanneer een airco niet de beste oplossing is.

Airco installatie

Het installeren van een airco is niet zomaar gedaan. Een airco mag namelijk alleen worden geplaatst door specialisten met een F-gassen-certificaat. Het installatieproces gaat als volgt in zijn werk. Allereerst wordt er gekeken naar de optimale positie van de binnen- en buitenunit. Vervolgens worden de units gemonteerd en aan elkaar verbonden middels een buizensysteem, afvoer en bekabeling. Na een controle van de werking word je voorzien van de nodige informatie.

 

Bij Hartman Installatie kunt u onder andere terecht voor:

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.