chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
warmtepomp-storing-voorkomen

Verwarm je huis veilig,

voorkom de kans op koolmonoxidevergiftiging.

Zorg voor een veilige verwarming om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. In veel Nederlandse woningen zorgen CV-ketels, geisers, gashaarden of gaskachels voor de nodige warmte. Het is cruciaal dat deze apparaten correct worden geïnstalleerd en onderhouden door een bedrijf met een CO-vrij certificaat, dit om het risico op koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren.

Geen CO-vrij logo? Niet inschakelen!

CO-vrij gecertificeerde bedrijven herken je aan het CO-vrij-logo (zie hieronder) en zijn ook te vinden in
het register gasverbrandingsinstallaties. Een CO-vrij-installateur draagt bovendien (digitale) legitimatie bij
zich waarmee hij of zij kan aantonen voor een gecertificeerd bedrijf te werken. Bedrijven die niet in
het register staan, mogen wettelijk gezien geen werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties. Ook zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie is niet toegestaan.

voorkom-koolmonoxidevergiftiging

Waarom mogen niet CO-vrij geregistreerde bedrijven niet (meer) aan gasverbrandingsinstallaties werken?

Bedrijven die niet CO-vrij geregistreerd zijn, mogen niet (meer) aan gasverbrandingsinstallaties werken vanwege de verhoogde veiligheidsnormen en de noodzaak om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Koolmonoxide is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas dat dodelijk kan zijn.

Deze nieuwe regels, die per 1 april 2023 in werking zijn getreden, zijn bedoeld om de veiligheid van consumenten te verhogen en het risico op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen.

De nieuwe regels zijn een zeer belangrijke stap in de juiste richting voor een veiliger en schoner Nederland. Door samen te werken met de juiste co-vrije bedrijven kunnen we samen het risico op koolmonoxidevergiftiging verkleinen en een gezondere leefomgeving creëren.

onderhoud-aan-je-geiser

Onze werknemers hebben een CO-certificering

Bij Hartman Installatie hechten we uiteraard veel waarde aan veiligheid en kwaliteit. Daarom zijn al onze werknemers die betrokken zijn bij het werken met of aan gasverbrandingsinstallaties volledig CO-gecertificeerd. Dit betekent dat wanneer je Hartman Installatie inschakelt voor onderhoud aan de cv-ketel, het verhelpen van een cv-ketel storing, of het installeren van een nieuwe cv-ketel, je erop kunt vertrouwen dat deze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strengste veiligheidsnormen en richtlijnen.

Onze experts zorgen ervoor dat jouw installatie niet alleen efficiënt werkt, maar ook dat je veiligheid gewaarborgd is. Ben je op zoek naar een betrouwbare cv-ketel installateur voor onderhoud, het oplossen van storingen, het plaatsen van een nieuwe cv-ketel, of heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier op onze website in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden of om je wensen te bespreken.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.