chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
Vacature w-monteur

CO-certificering

Jaarlijks vinden er incidenten of ongevallen plaats door koolmonoxide. Om deze reden is er nu een wettelijke CO-certificering aangenomen. Het is verplicht om als monteur die gasverbrandingstoestellen installeert, repareert of onderhoudt over deze certificering te beschikken.

Sinds oktober 2020 moet iedereen in de installatiebranche die werkt met cv-ketels beschikken over een bewijs van vakmanschap. Oftewel, de CO-certificering. De overheid heeft in de wet vastgesteld dat er voor alle cv-monteurs een overgangsperiode is. Deze overgangsperiode geeft de mogelijkheid de CO-certificering te halen voor 1 april 2023. De wettelijke overgangsdatum lag eerst vastgesteld op 1 januari 2023.

Alle grote bedrijven, kleine bedrijven of zzp-ers mogen vanaf 1 april 2023 alleen werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen uitvoeren als ze over de verplichte CO-certificering beschikken. Alleen gecertificeerde instellingen mogen nog werken aan cv-ketels. Al onze installateurs dienen apart een examen met een theorie- en praktijkgedeelte af te leggen om over deze certificering te mogen beschikken.

Veiligheid. Staat voorop.

Als bedrijf is het belangrijk om dit tijdig op orde te hebben. Bij Hartman Installatie besteden we hier de nodige aandacht aan. Daarom zijn al onze installateurs momenteel druk bezig met de CO-certificering. Het certificaat is 5 jaar lang geldig. Vanaf 1 april 2023 zullen alleen gecertificeerde installateurs bij jou de cv-ketel installeren of voorzien van onderhoud.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.