chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu

KHV Architecten

Grote bouwprojecten starten vaak met een architect, om vervolgens over te worden gedragen aan een bouwteam. KHV Architecten neemt het heft in handen en zet de extra stap. De installatie speelt een belangrijke rol in de architectuur en het daaropvolgende bouwproces. Hartman Installatie slaat al zo’n zes jaar de handen ineen met KHV Architecten. Benieuwd naar deze samenwerking? Lees dan snel verder!

Architectuur
Duurzaamheid
Samenwerking

KHV Architecten

Installaties hebben een steeds grotere impact op het ontwerp van gebouwen. Door onze samenwerking met KHV Architecten helpen we elkaar vaak. Voor moeilijke installaties schakelt KHV Architecten in overleg met de opdrachtgever ons regelmatig in.

 
Stel jezelf even voor… wie ben je en wat doe je bij KHV Architecten?
 

“Mijn naam is Albert Dunning. Ik ben projectleider bij KHV Architecten uit Emmeloord. Daar ben ik nu 9 jaar werkzaam. Het bureau komt voort uit de fusie van Korfker Architecten en De Velde Architecten. Samen zijn we goed voor ruim 60 jaar ervaring in een zeer breed werkgebied. We doen zo’n beetje alles qua architectuur. Van woningbouw tot supermarkten en van gemeentehuizen tot scholen en kinderdagverblijven. Naast architectuur houden we ons ook bezig met interieur. Zo zorgen we ervoor dat binnen en buiten samenhangt en het totale plaatje beter tot zijn recht komt.

Wij houden ons bezig met het ontwerp maar ook met het complete bouwmanagement. Denk hierbij aan bouwbegeleiding, technische uitwerking en oplevering. De laatste fase, de oplevering, is waar ik aan de slag ga. Ik zorg er voor dat een constructeur, installatieadviseur en/of aannemer aangehaakt wordt. Ik ben verantwoordelijk voor de technische kant van het proces en werk daarom vaak samen met Hartman Installatie.”

Wij willen de wereld altijd een stukje mooier maken.

Hoe gaan jullie met duurzaamheid om?

“Binnen ons vakgebied is duurzaamheid een belangrijke uitdaging. Wij houden ons daarom bezig met de circulariteit en het hergebruik van materialen. We proberen soms ook om niet helemaal iets nieuws te willen creëren, maar juist gebruik te maken van hergebruikt materiaal. Het is dan wel van belang dat de opdrachtgever ook de meerwaarde van duurzaamheid inziet. Ook als het niet perse financieel aantrekkelijk is. Dat is soms lastig, maar we merken wel dat we de goede kant op gaan, en ook zeker moeten. De wereld mooier maken slaat niet alleen op een mooi gebouw. Het gaat ook om de maatschappelijke impact. Daar proberen we aan bij te dragen door duurzaamheid mee te nemen in onze plannen.”

Waar heeft Hartman Installatie jullie in verbaasd?

“Hartman Installatie sprak ons gelijk aan. Zij adviseren ook echt. Veel installateurs maken simpelweg wat je ze voorschrijft. Hartman Installatie nam in het begin gelijk de adviserende rol op zich. Bij een dergelijk project wordt doorgaans een installatie adviseur aangehaakt. Dat is simpel gezegd de architect van de installatie. De installatie adviseur installeert echter zelf niet. In de praktijk valt het advies soms tegen, omdat het advies praktisch gezien niet uitgevoerd kan worden. Hartman is een installateur die ook adviseert, waardoor wat ze adviseren ook altijd gemaakt kan worden.”

Advies krijgen van een maker: dát vinden wij een meerwaarde.

Hoe verloopt de samenwerking met Hartman?

“Erg prettig. Hartman maakt gewoon kwaliteit. En als je ergens tevreden over bent, kom je daar vanzelf terug. De relatie met Sander en Arjan is door de jaren heen natuurlijk gegroeid. We kunnen ze altijd goed bereiken en staan altijd voor ons klaar. Een stukje aandacht, vertrouwen, tijd en ruimte. Het is erg prettig samenwerken met hen.

Hartman heeft een hart voor hun klanten. Ze stoppen veel tijd en aandacht in de projecten. In de overleggen met elkaar zijn ze altijd op zoek naar een oplossing. Ze zijn altijd bereid om even kort de koppen bij elkaar te steken. De wereld mooier maken is ons doel, dat verwerken wij altijd in ons proces. Hartman Installatie heeft dit ook in hun processen verwerkt. Wij kunnen vertrouwen op wat zij bedenken en maken. Dat is gewoon erg prettig samenwerken.”

Hartman zonnepanelen installatie

Altijd goed en gedegen advies

Hartman Installatie loopt voorop met duurzame efficiënte klimaattechnieken en luchtbehandeling voor kantoren en bedrijfspanden. Hartman adviseert, installeert en onderhoudt. Wij hebben de kennis en expertise van de nieuwste technieken en zorgt voor een comfortabel werkklimaat. Zo helpen wij je ook om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.

west
east

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.