chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu

Asia Express Food

Door de groei en uitbreiding van personeel moest Asia Express Food aan de slag met het optimaliseren van de ventilatie en luchtverversing in het bedrijfspand. Inmiddels 6 jaar later is Hartman Installatie bij elk project omtrent storingen, verduurzaming of andere werkzaamheden betrokken.

Ventilatie
Verduurzaming
Verkoeling

Asia Express Food

Wij zijn al jaren vaste partner van Asia Express Food. We denken mee bij nieuwe projecten, geven advies en helpen bij de uitvoering. Doordat we snel schakelen en persoonlijk contact hebben met de werknemers kunnen we problemen snel oplossen. Dit wordt enorm gewaardeerd door Asia Express Food.

 

Asia

Stel jezelf even voor… wie ben je en wat doe je bij Asia Express Food?

 

“Mijn naam is Johannes en ik ben sinds 2016 werkzaam bij Asia Express als facilitair manager. Asia Express Food is een totaalleverancier van Aziatische, Indiase en Afrikaanse producten. We onderscheiden ons vooral door onze authentieke producten. Ons kantoorpand is gevestigd in Kampen.

In 1991 is het bedrijf opgericht en zijn we begonnen met vijf werknemers. Inmiddels zijn er zo’n 350 werknemers in dienst die dagelijks bezig zijn met de import en export van ons assortiment bestaande uit meer dan 3.500 producten. De producten die bij ons binnenkomen worden door heel Europa geëxporteerd.

Voor onze werknemers willen we een goede werkgever zijn. Een prettige en veilige werksfeer vinden we erg belangrijk. Het werkklimaat moet aangenaam zijn, maar het moet ook duurzaam zijn.”

 

Asia Express Food
west
east
pause
play_arrow
1991

In 1991 is Asia Express Food wordt opgericht. We zijn een onderdeel van de Brouwer Groothandelsgroep, een echt familiebedrijf, opgericht in 1931.

2011

In 2011 heeft Asia Express Food een nieuw pand gebouwd. Onze installateur die destijds betrokken was bij de bouw kwam niet met het gewenste resultaat, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een ander installatiebedrijf.

2012

In 2012 zijn we de samenwerking aangegaan met Hartman Installatie. Hartman Installatie zag ons probleem als een leuke uitdaging en kwam met een plan, dit hebben we vervolgens uitgevoerd.

2016

In 2016 zijn we in samenwerking met Hartman aan de slag gegaan met onze ventilatie, luchtverversing en hebben we zonnepanelen laten leggen op ons pand.

2020

In 2020 zijn we gaan uitbreiden. We hebben er voor gekozen om geen gasaansluiting aan te leggen bij de uitbreiding. Onze verwarming werkt op een warmtepomp. Daarnaast hebben we het aantal zonnepanelen verdubbeld naar een totaal van 4400 zonnepanelen.

2022

Inmiddels is Hartman Installatie al 10 jaar onze partner voor al onze uitdagingen

Hoe zijn jullie bij Hartman Installatie terecht gekomen?

“In 2011 hebben we een nieuw pand gebouwd. Door de groei en uitbreiding van personeel voldeden we nét aan de ventilatie en luchtverversing eisen. Onze installateur die destijds betrokken was bij de bouw kwam niet met het gewenste resultaat, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een ander installatiebedrijf. Via ons netwerk in Urk zijn we bij Hartman Installatie terecht gekomen. Hartman Installatie zag ons probleem als een leuke uitdaging en kwam met een plan, dit hebben we vervolgens uitgevoerd.”

Hartman Installatie is gedreven, ambitieus en ze hebben passie voor techniek.

Waardoor merk je dat Hartman Installatie beschikt over kennis en kunde in de installatietechniek?

“Zelf ben ik werkzaam geweest in de installatiebranche, daardoor weet ik dat lastige problemen niet van de één op de andere dag opgelost zijn. Bij Asia Express Food hebben we nu eenmaal een ingewikkeld pand met de nodige uitdagingen. Zo is tijdens de uitbreiding gekozen voor geen gasaansluiting. Daarnaast bestaat het overgrote deel van het pand uit magazijn, waar producten in verschillende klimaatzones die gekoeld moeten worden. Ook heeft Hartman de installatie van de warmtepomp, luchtverversing en het temperatuur klimaat geregeld. Niet elk installatiebedrijf kan dit allemaal oplossen, maar Hartman beschikt over vakinhoudelijke kennis en gaan uitdagingen niet uit de weg.”

Hoe gaan jullie om met duurzaamheid?

“Naast dat we in 2016 aan de slag zijn gegaan met de ventilatie hebben we op het eerste bouwdeel van ons pand zonnepanelen laten leggen. In 2020 zijn we gaan uitbreiden en is het aantal zonnepanelen verdubbeld. Inmiddels hebben we zo’n 4400 zonnepanelen op ons bedrijfspand. Daarnaast hebben we er voor gekozen om bij uitbreiding geen gasaansluiting aan te leggen en werkt onze verwarming op een warmtepomp. De stroom die een warmtepomp nodig heeft, kan via onze zonnepanelen worden opgewekt, wat zorgt voor een lagere energierekening. Vooral met zo’n groot pand is het prettig dat we bij het uitgebreide gedeelte van het gas af zijn.”

De wensen van onze werknemers vinden we erg belangrijk. Hartman Installatie weet deze wensen vervolgens goed te vervullen.

Hoe zie je dat Hartman hart heeft voor hun klanten?

“De bereikbaarheid is altijd goed. Afgelopen jaren hadden we in samenwerking met Hartman Installatie veel grote projecten lopen. Tijdens een project krijgen we altijd een leidinggevend monteur als aanspreekpunt, waardoor er korte lijntjes zijn, minder ruis is en sparren gemakkelijker gaat. Ook als we te maken hebben met een storing staan ze snel voor de deur.”

 

check
Goede bereikbaarheid

‘De bereikbaarheid is altijd goed.’

check
Korte lijntjes

‘Korte lijntjes door middel van een vast aanspreekpunt.’

check
Snel hulp

‘Bij een storing schiet Hartman snel te hulp.’

check
Goed en gedegen advies

‘Hartman is een goede sparringspartner.’

Hartman zonnepanelen installatie

Altijd goed en gedegen advies

Hartman Installatie loopt voorop met duurzame efficiënte klimaattechnieken en luchtbehandeling voor kantoren en bedrijfspanden. Hartman adviseert, installeert en onderhoudt. We hebben kennis en expertise van de nieuwste technieken en zorgen voor een comfortabel werkklimaat. Zo helpen wij je om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.

west
east

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Hartman.