chevronGroup 17 closecornereastPath Artboard full half heart-bg-bottomheart-bg-leftheart-bg-rightheart-bottomFill 1 Fill 7 Fill 4 hearthero-heart-leftimage_text Afbeelding + tekst image Afbeelding Group 6 meatballsGroup 13 menu-backgroundminusnotification-closeplusShape search-glass souththird westShape
Menu
warmtepomp-Installatie

Warmtepompen voor grote gebouwen

In de zoektocht naar meer energie-efficiënte en duurzame verwarmings- én koelsystemen, spelen warmtepompen een grote rol. Warmtepompen zijn ideaal voor utiliteitsbouw maar hebben een speciale aanpak nodig.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt voor warmte en zorgt voor een perfect binnenklimaat. En dat op een duurzame manier! De warmtepomp maakt gebruik van de warmte in de buitenlucht, de bodem of een andere bron. Daarom zijn er verschillende soorten warmtepompen:

  • Luchtwarmtepompen: Deze halen warmte uit de buitenlucht en zijn effectief, zelfs bij koude temperaturen. Ze zijn ideaal voor verwarming in de winter en koeling in de zomer.
  • Bodemwarmtepompen: Deze systemen halen warmte uit de grond via geothermische warmtewisselaars. Ze zijn efficiënt en stabiel gedurende het hele jaar.
  • Waterwarmtepompen: Ze benutten warmte uit waterbronnen, zoals meren of rivieren, en zijn geschikt voor utiliteitsbouw in de buurt van waterlichamen.
Hartman installatie

Warmtepomp voor bedrijfshallen

Een bedrijf heeft belang bij een constante temperatuur en dit meestal in ruimten die groter zijn dan een particuliere woning. Door gebruik te maken van een warmtepomp met lage temperatuurverwarming is een constante en gelijkmatig verdeelde warmte een zekerheid. Als bedrijf kun je dan kiezen voor vloerverwarming maar ook voor wandverwarming of LT-radiatoren.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp biedt een tal van voordelen op het gebied van kostenbesparing, milieuvriendelijkheid en comfort:

  • Warmtepompen zijn een slimme en duurzame keuze.
  • Warmtepompen hebben een aanzienlijk lange levensduur.
  • Dankzij het reduceren van het gasverbruik daalt de energierekening. Een warmtepomp is dus duurzaam én goed voor de portemonnee: dat is win-win!
  • Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om aanspraak te maken op een van de verschillende subsidieregelingen. Zo heb je de investering van een warmtepomp nog sneller terugverdiend.

Een warmtepomp is dus duurzaam én goed voor de portemonnee: dat is win-win!

Welke warmtepomp kies jij voor jouw bedrijf?

Het soort warmtepomp dat je kiest, hangt af van het gewenste vermogen en de COP-waarde van de warmtepomp. Bij Hartman werken we alleen met de beste kwaliteit en zijn we op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. We helpen je dus graag bij het maken van de juiste keuze. Meer weten? Vraag een offerte aan.

Advies op maat

Wil jij graag weten welk soort warmtepomp bij jouw bedrijf en jouw situatie past? Wij adviseren je graag. Bij Hartman nemen we de tijd om goed naar jouw wensen te luisteren en kijken we samen naar de perfecte oplossing. Dankzij onze brede kennis en kunde bieden wij je de oplossing die het beste bij jouw werkklimaat past. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Samen naar een groene toekomst!

Hartman Installatie dé installatie-partner als het gaat om het verduurzamen van zowel bestaande utiliteitsbouw als nieuwbouwprojecten. Met een team van toegewijde professionals beschikken wij over de benodigde expertise, ervaring en capaciteit om projecten succesvol te realiseren!

Of het nu gaat om het realiseren van gasloze systemen, het implementeren van all-electric oplossingen of het bevorderen van duurzaamheid in het algemeen. Hartman Installatie staat garant voor hoogwaardige dienstverlening. Wij begrijpen de noodzaak van het verminderen van fossiele brandstoffen en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Daarom bieden wij jouw bedrijf, instelling of gemeente op maat gemaakt oplossingen. Om niet alleen bij te dragen aan een duurzamere toekomst, maar ook aanzienlijk te besparen op energiekosten. Kies voor Hartman Installatie en maak samen met ons de stap naar een groenere en efficiëntere toekomst!